Вести

Државни секретар у Министарству правде и државне управе др Данило Николић је посетио Сјеницу

Државни секретар у Министарству правде и државне управе др Данило Николић  је посетио   ОО СНС-а у  Сјеници. Николић је посетио Основни суд у Сјеници, а затим је искористио прилику и посетио ОО Српске Напредне Странке у Сјеници

Повереник општинског одбор СНС-а у Сјеници Никола Марић сматра  да је ово историски дан за ову општину, јер је након четири године почео поново да ради овај правосудни орган. Надамо се да ће формирањем овог суда у Сјеници бити доступна правда у складу са уставом и законом.

Државни секретар Данило Николић каже да је враћање Основног суда у Сјеници био један од приоритета Министарства правде.

„Није то била само љубав и однос према горштацима, него уважавање реалности да је ово изузетно пространа општина, са тешким климатским условима и непроходним саобраћајницама и по неколико месеци годишње. На овај начин смо омогућили овим људима приступ правди и да се бар у нечему изједначе са климатским питомијим и саобраћајно развијенијим подручјима“, рекао је Николић.

Он додаје да овај суд још није у потпуности комплетан јер има само троје од пет судија колико је по систематизацији.

На састанку са члановима ОО СНС-а било је речи о актуелним проблемима са којима се Сјеничани свакодневно сусрећу и о улози Српске напредне странке у налажењу решења за излазак из кризе. Говорило се о свим досадашњим активностима као и о плановима за наредни период.

 

Николић је дао подршку Повереништву ОО СНС-а , задовољан је начином на који Повереништво учествује у решавању актуелних проблема у граду и ако нису тренутно у локалној власти.