Вести

ПАНТИЋ ПИЉА: МИЛИВОЈЕВИЋ ЈЕ УПУТИО НАЈГОРЕ УВРЕДЕ НЕВЕНИ ЂУРИЋ

Народна посланица Српске напредне странке Биљана Пантић Пиља затражила је данас од свих посланика да се ограде од сексистичких увреда посланика Демократске странке Срђана Миливојевића на рачун народне посланице Српске напредне странке Невене Ђурић.

Пантић Пиља је приметила да нико није осудио Миливојевићево понашање, укључујући Повереницу за заштиту равноправности.

"Последња два дана присуствовали смо сексистичком нападу на Невену Ђурић. Посланик Демократске странке и организатор протеста "Србија против насиља", исти онај који је позивао на убиство брата и сина председника Александра Вучића, рекавши да ће завршити у шахти као Гадафи, упутио је најгоре сексистичке увреде нашој колегиници", рекла је Пантић Пиља.

Пантић Пиља је навела да се Миливојевић смејао и уздисао све са сексуалном конотацијом, када се Невена Ђурић јавила за реч, а да је Мариника Тепић у жељи да га оправда рекла да се Миливојевић “само обрадовао излагању Ђурићеве”.

"Оваквим поступком је поново дотакао дно дна. Није први пут да је неко од лидера опозиције увредио посланике Српске напредне странке и ово је образац понашања оних који позивају да се не врши насиље", приметила је Пантић Пиља.

Додала је да ниједна од колегиница из опозиције није осудила то насиље, већ су му, како наводи, тапшали.

"Данас када је посланик Александар Мирковић позвао Миливојевића да упути извињење он је Невену Ђурић упоредио са Ћићолином. Није први пут. Миливојевић је написао на Твитеру - кад и Ћићолина мора да брани Александра Вучића, јасно вам је да смо у златном добу до гуше", пренела је посланица Српске напредне странке.

"Срамота је за српски парламент шта смо доживели", додала је Пантић Пиља.

Извор: Танјуг