ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ ПОГИБИЈЕ ХЕРОЈА СА КОШАРА ИВАНА ВАСОЈЕВИЋА ЈАГУАРА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 11.04.2024.ГОДИНЕ

Поводом обележавања годишњице погибије водника Ивана Васојевића Јагуара (1975-1999), који је своју живот положио отаџбини у бици на Кошарама, данас су министар одбране Милош Вучевић, министар грађевинрства, саобраћаја и инфрастурктуре Горан Весић, министар за рад, борачка и социјална питања Никола Селоковић заједно са члановима породице Васојевић открили таблу на згради, у улици Ивана Васојевића Васкета бр.52, у којој је јунак Васојевић живео.
На гроб воднику Васојевићу , у селу Горачиће, венце су положили министари Милош Вучевић, Никола Селаковић, Горан Весић и Хусен Мемић. Испред општине Сјеница венац је положила Александра Вуканић заменик начелника Општинске управе и кандидта за народног посалника ОО СНС у Сјеници заједно са председником општине Сјеница господином Нермином Камберовићем.
Након полагања венаца министиру су заједно са представницима општине Сјеница посетили и разговарали са породицом хероја Васојевића. Том приликом министар Никола Селаковић уручио је породици водника Васојевића Борачку споменицу, посебно национално признање које се додељује лицима која су стекла статус борца. Општина Сјеница је поносна општина у којој је живео наш јунак Иван Васојевић. Општински одбор СНС у Сјеници изражава дубоку захвалност министру одбране господину Милошу Вучевићу и уваженом председнику Републике Србије Александру Вучићу, који нису заборавили наше хероје са Кошара.
Иване, хвала ти што си свој живот и младост положио за одбрану отаџбине. Нека ти је вечна слава и Хвала!

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ОО СНС У СЈЕНИЦИ