ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН ОПШТИНЕ СЈЕНИЦА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

На седници Скупштине општине Сјеница која је одржана дана 09.08.2023.године одлучено је да се председник Републике Србије Александар Вучић прогласи за почасног грађанина општине Сјеница и да му се на свечаној седници Скупштине општине Сјеница поводом Дана општине и 770 година града уручи Повеља почасног грађанина и кључеви града због изузетног доприноса јачању свеукупног развоја, међунационалних односа и просперитета општине Сјеница.
Иницијатива за доношење ове одлуке поднета је од стране шеф одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини општине Сјеница. У иницијативи се наводи да је општина Сјеница захваљујући председнику Републике Србије добила капиталне инвестиције и пројекте, које није добила од Другог светског рата. Од нове, најмодерније и најсавременије школе у Републици Србији, ОШ "Светозар Марковић", до топлане, адаптације и реконструкције локалних и државних путева, изградње нове зграде МУП-а. Даље, у иницијативи се наводи, да је председник Вучић у марту 2022.године поставио камена темељац за изградњу ауто-пута, деоница Пожега - Дуга Пољана, чијом изградњом ће општина Сјеница бити повезана не само са престоницом и Републиком Црном Гором, већ ће и изградња ауто пута допринети развоју и инвестирању у општину Сјеница. Кроз пројекат реконструкције и доградње Дома здравља, општина Сјеница ће добити нов и савремени Дом здравља.
На свечаној седници Скупштине општине Сјеница која је одржана дана 14.8.2023.године Повељу почасног грађанина и кључеве града примио је изасланик председника Републике Србије Милорад Вељовић. У свом обраћању господин Вељовић је између осталог рекао: "ја имам част и привилегију да у име Александра Вучића и у своје лично име честитам Дан општине Сјеница. Желим да Вам пренесем искрену поруку председника Републике Србије на додели овог великог признања једне локалне самоуправе. Чињеница је да општина Сјеница данас изгледа сасвим другачије у односу на пре пар година и то је велика ствар. Србија и њен председник увек ће подржати Сјеницу у свим њеним развојним пројектима. Председнику Вучићу је много стало да се овај крај развија и имаћете његову пуну подршку, а ја ћу, у складу са својим ингеренцијама, додатно то ојачати. Србија је данас у изузетно тешкој ситуацији, не економској већ политичкој, због рата у Украјини и стања на Косову и Метохији. Србија данас не само да има има доброг председника, већ и доброг визионара и политичара, његова реч има огромну тежину, оно што обећа то ће и испунити. Нека живи општина Сјеница и њени грађани, нека живи Србија и њен председник Александар Вучић."

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
ОО СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У СЈЕНИЦИ