Вести

БРНАБИЋ: ПРЕПОЗНАТИ РЕЗУЛТАТИ СРБИЈЕ У УНАПРЕЂЕЊУ ИЗБОРНОГ ПРОЦЕСА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са представницима Мисије ОДИХР-а, Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права, која борави у посети нашој земљи од 16. до 20. октобра.

Брнабић је изразила захвалност представницима ОДИХР-а на посвећеном раду и подршци унапређењу изборних услова у Србији у претходних неколико година.

Представници ОДИХР-а су истакли да изузетно цене пажњу коју власт поклања њиховим извештајима и препорукама, додавши да током посете разговарају са изузетно широким кругом заинтересованих партнера, који укључују представнике власти, опозиције, политичких странака, цивилног друштва, невладиног сектора и медија.

Они су недвосмислено нагласили да препознају резултате који су до сада постигнути на пољу унапређења изборног процеса у Србији.

Обе стране су се сагласиле да свакако постоји још простора за напредак и оно што је потребно урадити.

Брнабић је истакла да је Влада Србије у потпуности посвећена унапређењу изборног процеса и да ће сви чланови Владе, као и државне институције, бити на располагању члановима Мисије ОДИХР-а у сваком тренутку, како би удруженим снагама дошли до заједничког циља.

Мисија ОДИХР-а борави ове недеље у Србији како би, кроз разговоре са свим актерима укљученим у изборни процес, донела одлуку о присуству своје посматрачке мисије током предстојећих избора.

Извор: Танјуг