Вести

БРНАБИЋ: САМО УЈЕДИЊЕНИ МОЖЕМО СЕ БОРИТИ ЗА СРБИЈУ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић рекла је поводом интервјуа председника Републике Србије Александра Вучића за "CNN" да он показује какви су притисци на Србију и колико се председник бори.

"И како реагује емотивно и присебно и храбро одговара и образлаже у тренутку када би било ко други изгубио сваку присебност и политичку коректност", изјавила је Брнабић за ТВ Прва.

Брнабић је навела да не постоји разлика између онога што говори опозиција у Београду и онога што говори Приштина.

"Ја бих рекла да би се Приштина и приштински медији поносили када би извештавали као што извештавају тајкунски медији у Београду", указала је Брнабић.

Брнабић је рекла да се Србија налази у тешкој ситуацији.

"Не оправдава нико од нас убиство било кога, убиство албанског полицајца тзв. косовске полиције, али да се деси било шта, да Срби било како реагују оптужује се Београд и власти да су криве за агресију и напад", објаснила је Брнабић.

Коментаришући тренутно стање у Бањској, Брнабић је навела да нико не реагује на понижавање српског народа на Косову и Метохији.

"Председник Вучић и моли и указује, каже "људи немогуће је да се нешто не деси јер Курти жели нешто да се деси да би Срби реаговали"", истакла је Брнабић.

Рекла је да опозиција у Србији и поједини медији говоре да је Вучић кривац, иако се он годинама моли за мир и стабилност.

"Где је Аљбин Курти? Курти и Приштина хапсе Србе без налога и без образложења и дозвољавају да се пуца на српску децу и да тај који је пуцао није у затвору ни у притвору", оценила је Брнабић.

Према њеним речима, председник Вучић се бори да покаже шта је истина.

"Он ради дан и ноћ да покаже чињенично и документовано свима онима који данас одлучују шта ће се дешавати и показује податке колико је било припадника војске на административној линији", указала је Брнабић.

Навела је да опозиција по цену власти жели да сруши читаву државу.

Поводом задржавања Милана Радоичића, Брнабић је рекла да је Србија правна држава која ће учинити све што мора да у складу са законом и Уставом истражи све околности и поступи према томе.

Истакла је да је Заједница српских општина једина обавеза Приштине из Бриселског споразума која још увек није имплементирана након 10 година.

Брнабић је указала да ако се погледа како се Београд променио, какве инвестиције постоје, какве се пруге и путеви раде, види се да је Србија једна другачија земља.

"Ми не смемо да дозволимо да нас овај притисак победи, ни споља ни нажалост изнутра. Ми морамо да наставимо даље", оценила је Брнабић.

Нагласила је да је просечна зарада када је председник Вучић дошао на власт била око 370 евра, док данас минимална зарада износи преко 400 евра.

"Имамо додатно повећање пензија од 1. јануара од 14,8 одсто, од тога да имамо раст плата од 10 одсто, од тога да смо обезбедили све услове да иде минимална зарада на преко 400 евра од 1. јануара 2024. године", објаснила је Брнабић.

Навела је да данас иде на овчарско-кабларску клисуру где ставља камен темељац за стаклени видиковац "Skywalk".

"Први такав у овом делу Европе, велика ствар, велика важна ствар за кабларце, много људи ће бити тамо и поздравити", рекла је Брнабић.

Извор: Танјуг/ТВ Прва