Вести

БРНАБИЋ: СРБИЈА ОПРЕДЕЉЕНА ДА УНАПРЕЂУЈЕ САРАДЊУ СА ИРАКОМ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са председником Парламента Републике Ирак Мухамедом ел Халбусијем о билатералним односима и унапређењу сарадње са овом земљом.

Брнабић је истакла да наше земље везује дуга традиција искреног пријатељства, о чему сведочи и 65-годишњица успостављања дипломатских односа, коју Србија и Ирак обележавају ове године.

Брнабић је додала да је Србија опредељена да и у наредном периоду унапређује сарадњу са Ираком у областима економије, пољопривреде, здравства и образовања, као и у бројним другим питањима од обостраног значаја за наше народе.

Брнабић је поручила да је Србија, као и Ирак, јасно опредељена за поштовање принципа међународног права, и уједно је захвалила на доследној и принципијелној позицији и подршци Ирака у очувању суверенитета и територијалног интегритета наше земље.

Председник Парламента Ирака је истакао да две земље имају велики потенцијал за сарадњу и позвао Србију и српске компаније да учествују у заједничкој пројектној сарадњи и да наступају на ирачком тржишту.

Он је посебно подвукао јасан и принципијелан став Ирака по питању непризнавања једнострано проглашене независности такозваног Косова и пружио пуну подршку очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Извор: Танјуг