Вести

ЧУЧКОВИЋ: ОТВАРАЊЕ ПРОКОПА ЗНАЧАЈНО ЗА БЕОГРАД

На Дан ослобођења Београда, у петак, 20. октобра отвара се железничка станица Београд Центар у Прокопу, која ће бити завршена и стављена путницима на располагање након 50 година, а градски менаџер Мирослав Чучковић изјавио је да су завршени радови у склопу припреме отварања, као и да су реконструисане улице које прилазе Прокупу - Драгана Манцеа, Прокупачка, Звечанска и Облаковска.

Чучковић је за Тан‌југ рекао да је то велики дан за Београд јер се после неколико деценија добија ново велико саобраћајно чвориште у главном граду.

"Оно ће бити за наредни век, таквог капацитета направљено и пружено на располагање свим путницима који долазе са било које стране света, Еворопе или Србије у Београд", рекао је Чучковић.

Према његовим речима реконструкција главних железничких пруга је пружила могућност да милиони путника почну поново да користе железницу.

"Соко воз - линија до Новог Сада је показала колико људи желе такву врсту удобности и превоза и изградња нове пруге Суботица и даље ка Будимпешти која ће бити завршена у наредне две године, као и завршница пруге према Нишу и Солуну ће ово место учинити још фреквентнијим за доласке и одласке свих путника", рекао је Чучковић.

Чучковић је додао и да је због очекиваног повећаног броја путника, урађена комплетна реконструкција свих улица које прилазе чворишту код Прокопа, од Облаковске, Прокупачке преко улице Драгана Манцеа, а урађен је и један пројекат који је везан за будући прилазак са ауто-пута.

"С обзиром на то да је наш циљ да имамо високо капацитативни прилаз и линије јавног превоза овој овде тачки - Прокопу и у складу са тим наша је одлука да се и линије градског превоза појачају на овој деоници. Уместо прве, која је била почетна за Соко воз, сада ће бити три, које ће ићи пре свега ка Аутокоманди, ка Славији и ка Болници Драгиша Мишовић", рекао је Чучковић.

Чучковић је подсетио и да је Секретеријат за привреду Града Београда са Туристичком организацијом Београда изградио велики и леп Инфо пулт Града Београда као прву додирну тачку свих путника, где ће добити све информације.

"Он се налази одмах код благајне, а чаробни изглед станице, оставимо за петак када ће видети цела Србија", рекао је Чучковић.

Извор: Танјуг