Вести

ЂУРИЋ: СРБИЈА НЕЋЕ И НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама г. Марко Ђурић оценио је да је пред нама још једна важна политичка раскрсница и навео да на изборима расписаним за 17. децембар даје свој глас и пружа снажну подршку листи "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

Ђурић је рекао да је још из времена дугих година опозиционе борбе, сведок са колико самопрегора, љубави, енергије, понекад и српског пркоса и поноса се Александар Вучић, који је дао име овој листи, бори и залаже за српске државне и националне интересе, развој српске привреде, унапређење животног стандарда и јачање међународне позиције.

"Видео сам га како истрајава када је бивало заиста тешко, и знам да добро зна како се до мирне луке води брод и по олујном невремену. Знам и колико је јака жеља и енергија стотина хиљада чланова странке којој припадам - наше Српске напредне странке, да у наредним годинама убрзамо развој наше отаџбине и да је заштитимо од опасности и ризика који јој у тешким глобалним превирањима прете", рекао је Ђурић.

Ђурић је додао је да Српска напредна странка од оснивања почива на енергији и подршци милиона часних, радних и честитих људи који Србији дају много, понеки чак и све, али који Србију не дају ни за шта, те да једино јака Српска напредна странка може да победи политичке снаге којима је идеологија новац - али, не њихов, него народни.

Ђурић је истакао да једино јака Српска напредна странка може да гарантује наставак економског и инфраструктурног развоја и раста животног стандарда грађана, да осигура вођење самосталне и независне, слободарске спољне и унутрашње политике земље, уз руку сарадње пружене свима, као и да победи и спречи непринципијелну коалицију свих осталих, чија би управа, према његовим речима, имала не лоше, већ трагичне последице.

"Ово што тврдим није предизборна парола, већ реална опасност. И, једино јака Српска напредна странка на овим изборима може да обезбеди амбијент погодан за очување и развој наших националних вредности. Тренутак у коме се дешава гласање је сложенији него било када у последњих четврт века", навео је Ђурић и додао да се то и са места на коме се тренутно са службом налази види посебно јасно.

Ђурић је нагласио да је срцем уз све дивне активисте Српске напредне странке који своје време и енергију у времену пуном изазова улажу у своју странку, а тиме и Србију.

"Није време за експерименте, већ за одговоран и сигуран курс напред. Није време за поделе, већ за слогу и рад. Србија неће и не сме да стане", поручио је Ђурић.

Извор: Танјуг