Вести

ГАШИЋ: ХЕЛИКОПТЕРСКА ЈЕДИНИЦА ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈМОДЕРНИЈИХ У РЕГИОНУ

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић посетио је данас Хеликоптерску јединицу где су завршени радови на изградњи новог комплекса ове елитне јединце, као и реконструкција постојећег и нагласио да ће МУП наставити са улагањем у ову јединицу.

Овом приликом, Гашић састао се са командантом Хеликоптерске јединице Ненадом Недићем, са којим је разговарао о унапређењу услова рада припадника ове јединице, као и о проширењу капацитета.

Гашић је истакао да је Хеликоптерска јединица МУП-а једна од најмодернијих и најснажнијих флотила у региону и указао на неопходност и значај ове јединице која је изузетно допринела у борби са пожарима не само у Србији, већ и у бројним ванредним ситуацијама у Словенији, Грчкој, Северној Македонији и Републици Српској.

Из тих разлога, како је оценио Гашић, Хеликоптерска јединица је понос наше државе, али и понос целог региона.

Објекат хангара са управним делом и пратећим објектима представља модеран и функционалан амбијент у којем ће се налазити комплетна посада и хеликоптери, који ову јединицу, по типовима хеликоптера, искуству пилота и посаде, сврставају у сам врх полицијских хеликоптерских јединица у Европи.

Извор: Танјуг