Вести

КИСИЋ: ПРОНАТАЛИТЕТНЕ МЕРЕ ДАЈУ ОДЛИЧНЕ РЕЗУЛТАТЕ

Око 30 мајки из Новог Сада, уз помоћ државне субвенције, купиле су прву некретнину и тиме обезбедиле дом својим породицама, истакла је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић, приликом посете једној од њих.

Министарка Кисић је овој породици, која је пре нешто више од годину дана добила своје прво дете, пожелела много лепих тренутка у новом дому и додала да је до сада 456 мајки остварило право на ову субвенцију и да се нада да ће их у наредном периоду бити још више.

Приликом посете Новом Саду, министарка Кисић је обишла и породицу Тркуља, која има шесторо деце истакавши да су они управо због тога једна од најбогатијих породица у Србији.

"У овој породици се може осетити хармонија, радост и желимо да таквих породица буде што више у нашој земљи. Синиша и Габријела, хвала вам много што сте обогатили нашу Србију и надам се да ћете бити пример многим паровима у нашој земљи, јер имати пет синова и једну принцезу, ћеркицу, је заиста огромно богатство", нагласила је Кисић.

Проф. др Кисић је са градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем разговарала о свим пронаталитетним мерама за које град издваја велики део из буџета, као што су финансијска подршка, бесплатни вртићи, помоћ приликом процеса вантелесне оплодње, куповина уџбеника за прваке, превоз за децу и друго.

"Ове пронаталитетне мере дају одличне резултате, с обзиром на податак да је, према попису из 2022. године, Нови Сад град који је забележио највећи пораст новорођених у односу на претходни период, поред Новог Пазара и општина Вождовац и Звездара", навела је Кисић истакавши и да је Министараство на недавном конкурсу, граду Новом Саду определило 20 милиона динара управо за спровођење пронаталитетних мера.

Извор: Танјуг