Вести

МАЛИ: ДАНАС ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА УВЕЋАНИХ ПЕНЗИЈА ЗА 5,5%

Пензионери који припадају категорији самосталне делатности, ​њих 110.489, данас су добили пензије увећане за 5,5 одсто, а за два дана, 4. новембра, биће исплаћене веће пензије и за војне и пољопривредне пензионере, изјавио је потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали.

"Потом ће 10. новембра бити исплаћене увећане пензије за пензионере који припадају категорији "запослени", а којих је више од 1,3 милиона. То је још једно испуњено обећање, још једна потврда исправности наше економске политике и показатељ наше бриге за најстарије. Притом, пензионере ускоро, већ од 1. јануара 2024. године, очекује ново повећање пензија од 14,8 одсто", рекао је министар Мали.

Министар Мали рекао је да ћемо тако стићи до 390 евра просечне пензије од јануара, што је корак ближе испуњењу најновијег постављеног циља да просечна пензија у Србији 2027. године буде 650 евра.

"Поред повећања пензија, не смемо заборавити ни да ће сви пензионери у Србији добити по 20.000 динара новчане подршке 30. новембра. Желимо да подигнемо квалитет живота наших најстаријих суграђана и да им још једном кажемо хвала за све што су урадили за нашу земљу, и то је политика од које нећемо и не смемо одустати", нагласио је министар Мали.

Извор: Танјуг