Вести

МАРТИНОВИЋ: ГРАЂАНИ ГРОЦКЕ УСПЕШНО КОРИСТЕ ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић обишли су караван "Дигиталне експедиције” у Гроцкој.

Министри су најпре обишли штанд Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, а затим и радионице за децу и пензионере, посвећене унапређењу дигиталних вештина и упознавању са основама дигиталне безбедности и писмености.

Мартиновић је навео да је данас имао прилику да се увери да и најмлађи и најстарији грађани Гроцке успешно користе информационе технологије.

Додао је да је у Србији до сада два милиона и двадесет пет хиљада грађана отворило налог на порталу еУправа, те да се из недеље у недељу повећава број оних који су дигитално активни и користе услуге тог портала.

"Србија је показала да може успешно да се носи са задатком дигитализације комплетне наше јавне управе. Драго ми је што смо видели да и најмлађи и најстарији у Гроцкој користе информационе технологије", рекао је Мартиновић.

Министар Мартиновић је навео и да је до сада 985.000 пензионера преузело своје пензионерске картице са којима могу да остварују различите погодности.

Извор: Танјуг