Вести

МОМИРОВИЋ: АКЦИЈА "БОЉА ЦЕНА" ИЗАЗВАЛА ЈЕ ТАЛАС ПОПУСТА

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић оценио је да је акција "Боља цена" изазвала талас снижења великог броја производа и да је то добро за наше људе.

Како је рекао, због инфлаторног притиска са истока Европе, створила се потреба да се људима омогући да приуште битне производе, попут млека, средстава за хигијену или пелена за бебе.

"Није битно колико новца зарађујете и колико новца имате, свако користи те производе. Мислим да смо успели да за ове производе обезбедимо заиста ниже цене. Оно што је важно, чему смо се надали, и то се сада дешава - јесте да је ова акција произвела талас попуста. Једноставно, трговци, произвођачи, кад су видели колико им расте промет, они су почели да лансирају нове акције", изјавио је Момировић за ТВ Прва.

Према његовим речима, људи више купују за своје тешко зарађене паре, пензионерима више остаје и могу те паре одвојити за своје унуке. Како каже, то је добро за наше људе.

Момировић је најавио проширење палете производа на снижењу, оценивши да је то јако важно, нарочито када се има у виду да расту плате и пензије.

"Пензије су порасле за 5 одсто у октобру, у јануару ће порасти још 15 одсто, тј.више од 20 одсто кумулативно кад се израчуна. Ја мислим да су то велике ствари. Промет ових роба је скочио значајно. То је мотивисало и трговце и произвођаче да крену у снижење", навео је министар.

Како је истакао, са трговцима и произвођачима направљена је синергија.

"Не желимо ни да они изгубе. Треба бити фер, треба поштовати привреду, они пуне буџет. Значи, да и они на неки начин прођу задовољавајуће, да имају већи промет, да људи могу да купе више. Ја мислим да смо у овим околностима постигли максимум", закључио је Момировић.

Извор: Танјуг/ТВ Прва