Вести

МОМИРОВИЋ: БЕЗ ДОМАЋЕ ПРИВРЕДЕ НЕ МОЖЕМО ДА ОСТВАРИМО ОЧЕКИВАНИ РАЗВОЈ

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић отворио је још један малопродајни објекат у мрежи Домаћег трговачког ланца (ДТЛ) у Крагујевцу.

У питању је 35. објекат компаније "Морава" у Крагујевцу, која послује у оквиру ДТЛ ланца малопродајних објеката, а јубиларни 800. овог трговачког ланца у целој Србији.

Министар Момировић је приликом отварања честитао породици Спасић и градоначелнику Крагујевца, истичући важност развоја домаће трговине и стабилности домаћих привредника.

"Без домаће привреде ми не можемо да остваримо развој који очекујемо, заједничким снагама идемо напред и заједно смо креирали акцију "Боља цена" од које сви грађани имају бенефите и нећемо се зауставити", рекао је Момировић.

"У овим изазовним временима радимо све да олакшамо нашим људима и стимулишемо привреднике да инвестирају и отварају овакве пословне објекте, јер то је добро за целу земљу", рекао је Момировић.

Подсетио је да је држава омогућила ниже цене за 36 производа који се продају управо у оквиру Домаћег трговачког ланца широм Србије, па тако и у новоотвореном објекту у насељу Шумарице у Крагујевцу.

"Сви смо свесни да живимо у условима велике инфлације и у околностима рата на истоку Европе, а сада и рата на Блиском истоку, то све ствара инфлаторне притиске, али у таквим условима ми радимо све што можемо за наше грађане. Акција "Боља цена" је јако значајна и допринела је томе да људи ипак лакше живе и да могу више да купе за свој новац", истакао је Момировић.

Подсетио је да су у питању фундаментални производи за свако домаћинство, као и да је држава инсистирала да се сви домаћи трговачки ланци укључе и дају свој допринос.

"Нисмо желели да направимо компромис да одређени трговачки ланци остану ван овога, јер то не би изазвало пуни ефекат на наше грађане и бенефит који имају. Омогућавамо људима да у овим изазовним временима врло важне производе за живот купе по нижим ценама", истакао је министар Момировић.

Рекао је да држава ради на томе да се инфлација снизи и подсетио да је инфлација у марту била 16,5 одсто, у августу је пала на 11,5 одсто, да ће у септембру бити двоцифрена, али да се нада да ће у октобру бити једноцифрена.

"Идемо ка осам одсто до краја године", рекао је Момировић.

Извор: Танјуг