Вести

ОРЛИЋ: БОРИМО СЕ ЗА МИР И УСПЕШНУ СРБИЈУ

Шта власт и опозиција нуде грађанима у замену за глас на изборима, може ли предизборна трка да буде уљудна и шта би избори могли да разреше, нека су од питања о којима је у емисији "Таковска 10" полемисао др Владимир Орлић, члан Председништва Српске напредне странке.

Одговарајући на критике опозиционих партија, Орлић је указао на то да је данас стање у земљи неупоредиво боље него у време претходне власти, те да је Србија постала земља из које се мање одлази, али и у коју се враћа.

"На изборима ће сигурно да буду задовољни многи, бивши режим ће да добије изборе како је тражио, хтели су за Београд, тражили су у исто време републичке, парламентарне. Имаће прилику да победе пошто су се већ сами прогласили за победнике. То треба негде народ да потврди, па да видимо да ли је то тако", рекао је Орлић.

Истакао је да Србија и након избора треба да настави да чува суверенитет и слободу.

"Да се боримо за резултате, да земљу учинимо још успешнијом. Пробаћемо да искористимо прилику да се за то боримо. Увек су избори прилика да народ каже шта од своје државе очекује и какву политику хоће у будућности - да ли су за бивши режим или да ми наставимо путем добрих резултата", рекао је Орлић.

Навео је да је термин 17. децембар понуђен јер је, како је рекао, опозиција хтела изборе што је раније могуће.

Орлић је рекао да су представници опозиције протест против насиља претворили у своју предизборну кампању.

"Никад никоме није пало на памет да на тај начин злоупотреби тако тешку трагедију", рекао је Орлић.

Додао је да власт испуњава жеље опозиције и да ће један део локалних избора бити на пролеће.

Орлић је, одговарајући на критику медија, указао на то какви су медији били у време некадашње власти и у том контексту поменуо Извештај Верице Бараћ.

Додаје и да шта год да се промени у изборном систему, опозицији, како је рекао, неће ваљати.

"Много смо тога већ имплементирали, сада радимо додатно. Не причам о изборним законима", рекао је Орлић и додао да цензус неће нико да дира.

Орлић је поручио да ситуација у свету није нимало лака, а да ће народ одлучити да ли ће се наставити политика очувања стабилности.

Извор: РТС 1