Вести

ШАПИЋ: ИЗВИЊАВАМО СЕ БЕОГРАЂАНИМА, ХАВАРИЈА ПОСЛЕДИЦА ЉУДСКЕ ГРЕШКЕ

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић упутио је извињење Београђанима због великог квара који је оставио потрошаче три београдске општине без воде и истакао да је хаварија последица људске грешке.

Шапић је рекао да је до јучерашње велике хаварије дошло пробијањем доводне цеви постројења на Бежанијској Коси, која водом снабдева три велике београдске општине - Нови Београд, Сурчин и Земун.

"У току јучерашњег дана услед гео истраживања дошло је до велике хаварије и пробијања доводне цеви постројења на Бежанијској Коси. Прве процене нису биле уопште оптимистичне и претило је да током 48 сати у све три општине неће постојати било какво снадбевање водом. Целе ноћи су градске службе и наше инжењерске екипе биле на терену и успели смо да већ у првим јутарњим сатима вратимо снадбевање у скоро 70 одсто домаћинстава у ове три београдске општине. Верујем да ће до краја поподнева снадбевње свих наших суграђана бити поново нормализовано. Извињавамо се свима којима је ова хаварија донела непријатности, оне се дешавају и овога пута разлог је био људски фактор. Великим напором свих наших служби, успели смо да максимално ублажимо последице овог несрећног инцидента и чинимо све да се што пре врати нормално снабдевање водом у све три поменуте београдске општине", рекао је Шапић.

Извор: Танјуг