Вести

СЕЛАКОВИЋ ОБИШАО ОБНОВЉЕНЕ ПРОСТОРИЈЕ УЖИЧКИХ УДРУЖЕЊА

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић обишао је у Ужицу просторије више тамошњих удружења које су обновљене захваљујући компанији "Дунав осигурање".

Министар Селаковић обишао је просторије Удружења мултипле склерозе Златиборског округа, Удружења за помоћ недовољно развијеним особама "Анђели", Удружења за помоћ особама са аутизмом, Саветовалишта за жене са инвалидитетом оболеле од рака дојке "Јефимија" и Удружења грађана "Родитељ".

"Ово су просторије "Дунав осигурања" и на нашу иницијативу су уложили више од милион динара да их адаптирају како би удружења могла пристојно, лепо и добро да раде", рекао је министар Селаковић.

Министар Селаковић навео је да министарство, кроз конкурсе које спроводи Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, подржава рад 10 ужичких удружења и савеза, а ове године је за њихов рад издвојено 3,387 милиона динара, а за удружења чије су просторије обновљене 1,104 милиона.

"На овај начин савладавамо препреке и стварамо и Ужице и Србију без баријера, што је свакако један од приоритета нашег министарства", нагласио је министар Селаковић.

Извор: Танјуг