Вести

"У НАРЕДНИМ ГОДИНАМА НАС ОВДЕ ОЧЕКУЈЕ ИЗГРАДЊА БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ ОД СОМБОРА ДО КИКИНДЕ, ЧИМЕ ЋЕ СЕ ПОВЕЗАТИ СЕВЕРНИ БАНАТ, СРЕДЊА И СЕВЕРНА БАЧКА."

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, обишао је радове на изградњи канализационе мреже у неколико улица у Кикинди, као и објекат Епидемиологије кикиндског Завода за јавно здравље, који је реконструисан средствима из покрајинског буџета.

Само овде године Покрајинска Влада је у Град Кикинду уложила преко 700 милиона динара, међу којима је и око 150 милиона динара намењених за реализацију пројекат атмосферске канализације, односно реконструкције канализационе мреже у улицама Јаше Томић, Душана Васиљева, Семлачка и Браће Лаковић. Такође завршене су обе фазе радова на реконструкцији објеката кикиндског Завода за јавно здравље, који брине о више од сто хиљада становника.

"У наредном периоду реконструисаћемо ОШ "Фејеш Клара", а обезбеђена су средства за хитне интервенције у још две додатне школе – ОШ "Свети Сава" и за Гимназију "Душан Васиљев". Тим улагањима ћемо заокружити све што смо до сада радили. Ту нећемо стати, јер ћемо у следећој години обезбедити средства за наставак реконструкције канализационе мреже у још неким насељима у Кикинди", најавио је Мировић.

Како је Мировић нагласио, овде није крај са улагањима у Војводину, те да нас у наредним годинама очекује изградња брзе саобраћајнице која иде од Сомбора до Кикинде.

"Радови ће кренути од Сомбора, а верујем да ћемо за две до три године и у Банату имати прве профиле брзе саобраћајнице. На тај начин повезаће се и северни Банат и средња Бачка са ауто-путем који иде од Суботице до Новог Сада. Биће то размена шанси. Ми смо минулих година пуно радили на индустријској зони у Кикинди, то даје резултате, а радили смо и на другим пројектима, који ће сада још више добити на значају", рекао је Мировић.

Такође, нагласио је да је Србија ушла у фазу интензивног економског раста и развоја, како је рекао, после деценија заостајања за земљама у Европи и региону. Подвукао је и да се у читавој нашој земљи, а посебно у Војводини, раде изузетно велики пројекти који су по својој вредности и техничко-технолошкој сложености нешто што може бити пример и другим развијенијим земљама.

"Војвођанска привреда даје изузетан резултат и избацује високу добит. Анализом кварталне разлике, када је реч о расту броја запослених, ми у овој години, која није лака ни када је реч о светским економским и уопште глобалним изазовима, имамо раст броја запослених у Војводини где је 4.500 људи више нашло посао у другом кварталу ове године у односу на први квартал. Заслуга је на привреди и свима који су омогућили да се стабилизују економске прилике и да се издвоји новац за велике пројекте. Завршена је пруга од Београда до Новог Сада, а већ до краја наредне године биће завршена и до Суботице. Раде се и саобраћајнице у другим деловима наше земље, ове године смо дали значајна новчана средства за реконструкцију локалних саобраћајница, у 31 локалној самоуправи се у овом тренутку реконструишу локални путеви и улице. Ту је и пројекат "Чиста Србија", кроз који се реконструишу канализационе мреже и граде се постројења за отпадне воде, за пречишћавање отпадних вода, а реконструишу се и школе и болнице. Само у овој години смо издвојили више од 2,5 милијарде динара за реконструкцију школа широм Србије, јер желимо да у њима подигнемо стандард", навео је Мировић.

Извор: Танјуг