Вести

ВЕСИЋ: ОТВАРАЊЕ БЕНЗИНСКЕ СТАНИЦЕ ОД ВЕЛИКОГ ЈЕ ЗНАЧАЈА ЗА ЧАЧАК

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић, генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев и градоначелник Чачка Милун Тодоровић обишли су нову бензинску станицу компаније НИС на ауто-путу "Милош Велики".

Нова НИС бензинска станица "Соколићи 2" налази се у близини Чачка, у смеру од Прељине ка Београду, а у овај објекат уложено је више од 4,5 милиона евра и биће запослена 24 радника.

Весић је изразио захвалност компанији НИС због успешне сарадње са Владом Србије и истакао да се и у будућности нада великим заједничким пројектима.

"НИС је домаћа компаније и свака компанија која ради у Србији без обзира на капитал је домаћа компанија и ми сваку компанију на исти начин третирамо. Она као и свака друга компанија има нашу потпуно подршку за сваку инвестицију и било коју могућност која нам омогућава да запослимо нове људе", казао је Весић.

Навео је да је Влада Србије захвална компанији НИС на томе што је увек, када је год то било потребно, ставила своје ресурсе у службу наше државе.

"Ове године ћемо имати скоро 100 километара нових ауто-путева. Следеће године планирамо изградњу 324 километара ауто-путева и брзих саобраћајница. Знам да ће бити још доста посла за НИС, односно да саграде нове пумпе на тим саобраћајницама", рекао је Весић.

Извор: Танјуг