Вести

ВЕСИЋ: САМО НИТКОВИ И КУКАВИЦЕ НАПАДАЈУ ПОРОДИЦЕ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић поручио је да стоји чврсто уз председника Републике Србије Александра Вучића, чијег је сина Данила, Приштина довела у наводну везу са догађајем у Бањској, истичући да је циљ косовског премијера Аљбина Куртија Србија на коленима, али да је то узалудан посао.

"Само ниткови и кукавице, као што је Аљбин Курти, нападају породице и децу својих политичких противника. Стојим најчвршће уз председника Александра Вучића и његовог сина Данила и сигуран сам да ће и овај пут показати одлучност и снагу да издрже лажи и притиске чији је једини циљ да дестабилизују и распарчају Србију. Њихов циљ је Србија на коленима, а мисле да ће то најлакше постићи ако на колена оборе Вучића. Дуго познајем Вучића и знам колико је то узалудан посао Куртија", навео је Весић.

Весић је указао да "мрачна" Куртијева прошлост објашњава његово данашње понашање и говори о томе са каквим "патолошким и криминалним профилом" Вучић мора да седи за истим столом, тражећи кроз дијалог најбоље решење за Косово.

"Једну чињеницу многи сведоци могу да потврде. Док је Курти, 1998. године, радио у канцеларији Адема Демаћија, политичког представника злочиначке ОВК, неколико породица чији су најмилији били отимани, помињале су Куртија као особу која је од њих тражила откуп односно новац за пуштање на слободу њихових најмилијих које је отела ОВК. Има оних који нису никада пуштени иако је Куртију плаћено. Тиме се бавио овај нитков", рекао је Весић.

Извор: Курир