Вести

ВУЧЕВИЋ ПРЕДАО ЛИСТУ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ"

Председник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић предао је у 12.00 сати Републичкој изборној комисији (РИК) листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане" за парламентарне изборе.

Српска напредна странка прва је странка која је предала изборну листу РИК-у, уз коју је доставила и 92.637 потписа подршке грађана.

Носилац листе је председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић, а први на листи је Милош Вучевић.

Вучевић је листу предао заједно са функционерима странке и коалиционим партнерима и истакао да кандидују програм за Србију, идеју за Србију, кандидују визију за Србију.

"Са великим задовољством и поносом смо предали кандидатуру листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" са подршком 92.637 грађана Србије са бирачким правом.

Тај број потписа смо скупили за мање од четири сата, у свим крајевима Србије и за нас та чињеница није само технички податак него и представља пострек и мотивацију да на најбољи начин изнесемо кампању која је пред нама", рекао је Вучевић новинарима након предаје листе.

Вучевић је нагласио да је Српска напредна странка кандидовала добре људе, заједно са коалиционим партнерима.

"Наша снага је у народу, наша снага је у грађанима. Иако смо по анкетама аутсајдери верујем да је ово победничка листа и верујем да ће ова листа добити подршку највећег броја грађана Србије на изборима које ће се одржати", рекао је Вучевић.

Вучевић је позвао грађане Србије да изађу у што врећем броју на изборе 17. децембра.

"Избори су фестивал демократије, празнични дан. Одлучујемо о нашој кући, одлучујемо о Србији. Одлучујемо како желимо да живимо. Одлучујемо куда и како видимо Србију у наредном периоду. А ми, понављам, кандидујемо програм за Србију, кандидујемо идеју за Србију, кандидујемо визију за Србију", истакао је Вучевић.

Додао је да је СНС спремна да до 2027. године испуни визију и помогне да Србија оствари економски раст.

"Може Србија да достигне тај економски ниво и стандард да просечна зарада буде 1.450 евра. Да просечна пензија буде 620 евра. И да минимална зарада, гарантована зарада буде 650 евра у Србији. Уз све оне велике инфраструктурне пројекте који се раде. И, наравно, да чувамо Србију као слободну и независну државу. Србију која чува свој интегритет, суверенитет, која се бори за Србе на Косову и Метохији, али која чува мир, јер је то интерес свих грађана Србије", поручио је Вучевић.

Вучевић је рекао да је Србија у претходној деценији преживела велике изазове, али да је узимајући у обзир све потешкоће остварен веома добар резултат.

"Подигли смо стандард грађана, побољшали квалитет живота, завршили многе нове велике инфраструктурне пројекте, вратили достојанство и интегритет и понос Србији, али нас чека друго полувреме", рекао је Вучевић.

Истакао је да је на грађанима Србије да одлуче, да ли желе да се вратимо у период до 2012. године. Можда се то неком чини да је немогуће, али нажалост то је лако могуће и то много брже или много краће временском интервалу него што вам је потребно да напредујете, можете падати и пропадати.

Ми не желимо да Србија стоји и поред свих изазова које нас окружују, сматрамо да Србија мора да иде напред, да не сме да стане и да такву Србију живимо и за такву се политику боримо", поручио је Вучевић.

Извор: Танјуг